En blogg om ditt & datt i samhället

Snälla gör något åt alla bemanningsföretag


skrivet den 16 jun av Karl, klockan:00:40

Jag har ”roat” mig med att prata med en hel del fackligt aktiva samt passivt betalande medlemmar (jag vill inte skriva var eller hur då jag själv är bemanning för tillfället).
Det märks att fler börjar reagera över att det är så mycket bemanning, framförallt inom lager och industri och vad detta kan medföra i framtiden men vi måste börja göra något nu.

 

Innan jag fortsätter vill jag snabbt redogöra för det här med mitt eget jobb då det ju kan kännas som väldig dubbelmoral att själv arbeta för ett bemanningsföretag.
Saken är den att jag blev varslad från mitt föregående arbete och sen genom arbetsförmedlingen hamnade hos ett bemanningsföretag, hur illa jag än tycker om detta så måste jag försörja mig plus att jag absolut inte vill ligga samhället till last mer än absolut nödvändigt men just pga min situation så har jag grund för mina åsikter.

Jag reagerade på bemanning redan på mitt föregående arbete, på hur personalen blev behandlad och på deras dåliga villkor men också vad det innebar för oss som var anställda. Efter att vi fått gå så händer det att de ändå har så pass stort behov av personal att de tar in bemanning.
Det är bara inte ok att företagen får möjlighet att slippa anställa för att istället hyra in folk, det urholkar arbetstryggheten å det grövsta.

Men tydligen så börjar ändå fler inom facken att reagera på detta, förhoppningsvis så kommer det snart att gå att påverka situationen.
Dock verkar våra tidigare fackligt positiva politiker inte vara så intresserade av facken längre. Läste tex detta idag
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article7308792.ab

 

Ovillkorligt ell ej, vi behöver detta stöd och samarbete i dagens lågkonjunktur, annars är vi snart tillbaka 50 år i arbetsförhållandena


Just nu värderat 3.1 av 84 människor

  • Currently 3,071429/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt