En blogg om ditt & datt i samhället

Risken med bemanningsföretag


skrivet den 07 jun av Karl, klockan:11:41

Att jobba genom bemanningsföretag är inte någon höjdare, beror säkert lite på om det är ett av de större ell mindre.
Men att aldrig kunna planera sin tid eftersom man aldrig vet när man får jobba, aldrig veta hur ekonomin ser ut ell hur framtiden ser ut. Det är skitjobbigt rent ut sagt.

 

Att man som bemanning dessutom åker på de tråkigaste/tyngsta arbetsuppgifterna och blir nedlåtande bemött av företagens fasta personal är ytterligare nackdelar.

 

Chefer som har noll koll och förmodligen inte ens kan stava till ledarskap, dålig eller obefintlig upplärning och sen en massa skit från de ifrån ledarskap befriade cheferna, det hör till vardagen.

Tjuriga människor som ringer och kallar in en och oj om man inte hört ifrån dem på flera v och faktiskt har något annat inplanerat. Osäkerheten i att ha det såhär är mycket pressande, att hela tiden valsa runt på olika företag och aldrig kunna komma med ett enda klagomål hur mycket dem än bryter i mot både fackets regler och ibland lagar. Det är så himla frustrerande, det känns som att man verkligen bara är en slit och släng vara.

Och ändå så bara ökar och ökar bemanning.

 

Jag kan inte förstå hur det kan vara tillåtet, det är inte bra i det långa loppet.

 

Jag har full förståelse för de flygstrejker som nu är på väg, att sparka personalen för att istället använda sig av korttidsinhyrningar från bemanningsföretag.

http://www.expressen.se/ekonomi/1.2015095/varnar-for-utokad-pilotstrejk-slar-oerhort-hart
 Det är bara inte ok, det är så emot allt som Sverige tidigare stått för, jag hoppas verkligen att de olika facken snart kommer igång och börjar göra den svenska arbetsmarknaden tryggare igen.

Fackrörelsen behövs åter.  


Just nu värderat 3.0 av 85 människor

  • Currently 3,047058/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

jun
07

Bra skrivet, håller helt med.

Karin , klockan:11:41

Kommentarer är stängt