En blogg om ditt & datt i samhället

Hur är det med landets ekonomi egentligen??


skrivet den 19 jun av Karl, klockan:00:35

Läste en artikel som anger att Sveriges ungdomsarbetslöshet är så hög som 30%, det är ju helt katastrof.
 
http://www.expressen.se/debatt/1.2028462/mona-sahlin-ungdomsarbetsloshet-ar-tyvarr-inget-pahitt


Det är då inte heller bara själva arbetslösheten som är skadlig utan även vad det i förlängningen innebär för arbetstryggheten för de som har anställning.
Redan nu börjar tryggheten bli väldigt urholkad och får detta fortsätta så kommer vi vara tillbaka i början av 1900 talen. Alla sk ”vanliga” jobb ligger i farozonen, när det för varje anställd står 100 i kö för att få jobb så blir ”slit och släng” mentalitet snart en otrevlig realitet. Vi ser det redan genom inhyrd bemanning från bemanningsföretag (se mina tidigare inlägg) samt alla arbetsgivare som nästan bara tim ell vidbehovs anställer trots att det i praktiken handlar om heltidspersonal. 

 

Dessutom så är det inte i förlängningen positivt för vår ekonomi heller då det är somså att desto fler som har ”otrygg” ekonomi desto mindre ”onödiga” investeringar eller ej akut underhåll görs. Vilket i sin tur innebär en än mer nedåtgående spiral ekonomi spiral.

 

Men framförallt är det var det innebär för människovärdet som stör mig, att det ger stora möjligheter att utnyttja folk på ett sätt som inte är ok. Sen ska det påpekas att detta är en personlig reflektion angående vår ekonomi men jag är uppriktigt orolig för läget idag och då framförallt för våra ungdomar som ska vara vår framtid.

Lägg energi på verkliga arbetstillfällen, låt inte tryggheten urholkas helt, rekrytera in i de branscher som faktiskt behöver folk och låt oss inte glömma humanitet.


Just nu värderat 3.1 av 69 människor

  • Currently 3,072464/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt