En blogg om ditt & datt i samhället

Att ”fixa” ett bra CV


skrivet den 09 jun av Karl, klockan:16:41

I dagens läge när det är svårt att få arbete (om man inte vill arbeta som bemanning för bemanningsföretag, se tidigare inlägg) så är det viktigare än någonsin att sticka ut och göra ett gott intryck. Vara just den av hundratals sökande som fångar intresset och får komma in på intervju.

Förvånansvärt ofta har även mycket kompetenta sökande väldigt undermånliga CV. Det är så viktigt att ens CV är representabelt, innehåller den information man vill få fram på ett sätt som är personligt. Att upplägget är bra gjort och lättöverskådligt, att vara ”intressant” är bland det viktigaste som finns när det gäller rekrytering av personal.

För ett par år sedan var jag på en ledarskap kurs i Östergörland där vi bland annat även gick igenom frågor såsom rekrytering av ny personal. AV de tillfrågade personer som på sina företag hade hand om just rekrytering hur viktigt de ansåg ett professionellt CV vara så var svaret Oerhört viktigt.

När man sen väl har ett bra CV så handlar det om att aktivt ge sig up och söka för att hitta rätt. En bra idé kan vara att ta kontakt med en sk jobbcoach för att få lite tips och råd om hur man ska gå tillväga.

En intressant artikel i ämnet http://www.expressen.se/ekonomi/1.2016482/ar-det-dags-for-dig-att-hitta-nytt-jobb

Om det är svårt att komma på exakt vilken typ av arbete man vill ha så kan det i just detta fall vara en bra idé att genom bemanning testa på olika yrken. Jag har inget mot bemanningsföretag när det är denna typ av bakgrund för en anställning. Det som gör mig upprörd är de personer som är tvungna att bli bemanning för att de inte får tag i något annat.

Hur som helst, i tuff konkurrens om jobben gäller det att söka ”smart”


Just nu värderat 3.0 av 90 människor

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt